Euro Toques Polska - IX Międzynarodowe Mistrzostwa Europy w Przyrządzaniu Potraw z Karpia

Serdecznie zapraszamy na IX Mistrzostwa Europy w Przyrządzaniu Potraw z Karpia, które odbędą się w dniu 21 września 2014 r. na Skoczowskim Rynku.

Główną atrakcją Mistrzostw będzie konkurs kulinarny dla profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych.

Organizatorem imprezy jest Stowarzyszenie Lokalna Grupa Rybacka „Żabi Kraj”.

Wsparcia i pomocy merytorycznej udzieliło stowarzyszenie Euro-Toques Polska oraz Beskidzki Klub Kulinarny.

Honorowy patronat nad Konkursem w ramach XII Regionalnych Dni Rybactwa objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, w ramach którego organizowane są IX Międzynarodowe Mistrzostwa Europy w Przyrządzaniu Potraw z Karpia.

Celem Mistrzostw jest:

  • zintegrowanie środowiska we wspólnych działaniach na rzecz promocji karpia,
  • kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy kulinarnej oraz wykorzystanie karpia w kuchni,
  • promocja i prezentacja potraw z karpia,
  • wyłonienie najlepszych kucharzy w przygotowaniu i podawaniu dań z karpia,
  • wymiana informacji i doświadczeń.

Drużyny kucharskie zainteresowane udziałem w konkursie proszone są o wypełnienie zgłoszenia i dostarczenia go do biura Stowarzyszenia Lokalna Grupa Rybacka „Żabi Kraj” (ul. Mickiewicza 9, 43-430 Skoczów) lub zeskanowane przesłać faksem pod numer: 33 487 49 55; drogą elektroniczną na e-mail: kulinaria@zabikraj.pl w terminie do 08 września 2014 r.

Wiadomość o dopuszczeniu do udziału w Mistrzostwach zostanie przesłana drogą elektroniczną do kapitanów zakwalifikowanych ekip kucharskich. Ponadto lista ekip kucharskich zakwalifikowanych do Mistrzostw zamieszczona będzie na stronie www.zabikraj.pl do 12 września 2014 r.

Koordynatorem Mistrzostw z ramienia Organizatorów i osobą upoważnioną do kontaktu z zawodnikami jest: Dorota Żywczokkulinaria@zabikraj.pl.

 

Dokumenty do pobrania:

Regulamin - profesjonaliści

Regulamin - szkoły gastronomiczne

Formularz zgłoszeniowy

© COPYRIGHT 2010, EURO-TOQUES POLSKA