Euro Toques Polska - Polska ekipa w finale Internationaler Leipziger Preis der Köche

"Od czasu wynalezienia sztuki kulinarnej ludzie jedzą dwa razy więcej niż wymaga tego od nich natura” – ulubiony cytat Benjamina Franklina przyświeca kulinarnemu konkursowi Internationaler Leipziger Preis der Köche w Lipsku.

Konkurs odbywa się cyklicznie co dwa lata, a swoją premię miał 1993 r. Głównym jego celem jest pokazanie jak na przestrzeni wieków zmieniła się kultura jedzenia i narodziła sztuka kulinarna. Dziś aby stworzyć konkursowe danie, należy wykazać się m.in. wiedzą, kreatywnością, wyobraźnią oraz techniką. Tegoroczna edycja poszukiwała prawdziwych kreatorów smaków- „Artystów w kuchni”. Nie każdy jednak miał szansę zaprezentować swoje umiejętności podczas tej imprezy, najpierw trzeba było przejść eliminacje i pokonać licznych konkurentów. W tym roku do udziału zgłosiło się ponad 700-set ekip. Tym bardziej cieszy fakt, że do ścisłego finału zakwalifikowała się polska drużyna : "Team Polska Gastronomia Jean Bos” w składzie- Wojciech Harapkiewicz, Szymon ,Szlendak, Jacek Orawiec, pod wodzą kapitana Jean Bosa Prezesa Euro Toque Polska.
Już sam udział w konkursie naszej ekipy to ogromny sukces z którego powinniśmy być dumni !!!

Całą relację znajdziecie na portalu papaja.pl

© COPYRIGHT 2010, EURO-TOQUES POLSKA