Euro Toques Polska - Turniej Kucharzy w Grucznie - program, ekipy startujące oraz skład Jury

Piątek 23 sierpnia


Zakwaterowanie
Ekipy: Gruczno, ul. Wojska Polskiego 10
Jurorzy: Hotel Centralny, ul. Dworcowa 23 Chełmno
19.00 - Odprawa ekip z jurorami, Stary Młyn Gruczno


Sobota 24 sierpnia


10.00 – rozpoczęcie Festiwalu Smaku
10.15 – rozpoczęcie Turnieju Kucharzy
11.0 – przedstawienie programu dnia
11.0 – 18.00 pokazy: praca psów pasterskich, maszyn rolniczych, pracy koni pociągowych
11.0 – 17.00 występy teatru
11.0 – 17.00 występy na scenie: amatorzy, Tczew, Górale, Bukowiec
16.15 – zakończenie Turnieju Kucharzy
18.15 – koncert Leonard Luther
20.00 – Ogłoszenie wyników Turnieju Kucharzy, kolacja. Hotel Centralny Chełmo(wstęp za zaproszeniem)
20.30 – koncert kapeli góralskiej(Stary Młyn Gruczno)


Niedziela 25 sierpnia


10.00 – rozpoczęcie
11.00 - śniadanie prasowe połączone z seminarium kulinarnym (wstęp za zaproszeniem)
11.15 – Turniej Carvingowy o Puchar Dolnej Wisły
11.0 – 17.00 pokazy: pracy psów pasterskich, maszyn rolniczych, pracy koni pociągowych, musztry Ułanów Nadwiślańskich
11.30 – otwarcie wystaw poplenerowych: rzeźbiarska, malarska „Dolna Wisła 2013”
12.00 -17.00 – występy teatru
12.00 -17.00 – występy na scenie: Bukowiec, Gruczno, Pomorze, Górale
17.00 – zakończenie Festiwalu Smaku
 

Ekipy startujące:

1. Restauracja Romantyczna, Hotel SPA Dr Irena Eris. Wzgórza Dylewskie Ostróda
Wojciech Rabiega
Sławomir Kwaśniewski


2. Restauracja Pergola, Kołobrzeg
Adam Dmyterko
Krzysztof Byłyj


3. Ibis Styles Gdynia- Reda
Artur Szymański


Dawid Sarna
4. Beskidzki Klub Kulinarny
Sebastian Olma
Michał Fus


5. Pałac Wiejce
Rafał Kaczmarek
Łukasz Ceglarz


6. Dwór Skibówki, Ustroń Równica
Marta Czyż
Dominik Witkoś


7. Werde Montana, Kudowa Zdrój
Mariusz Roch
Łukasz Grabowski


8. Team Deutschland
Daniel Nöller
Ralf Achilles


9. Restauracja Koncertowa, Krynica Zdrój
Patrycja Stefanów- Kot
Elżbieta Tokarczyk
 

Jury techniczne:
1. Przewodniczący- Rafał Godziemski, Szef Kuchni Hotel Słoneczny Młyn, Bydgoszcz
2. Tomasz Kunysz- Euro-Toques Polska
2. Stefan Unterkircher- Prezydent Euro-Toques Niemcy, Sud-Tirol, Włochy

Jury degustacyjne:
1. Przewodniczący – Grzegorz Parczewski, Prezes Stowarzyczenia Kucharzy Kujaw i Pomorza
2. Wolfgang P. Menge, Prezydent Euro -Toques Niemcy
3. Sebastian Krauzowicz, Szef Kuchni hotelu Copernicus Toruń
4. Krzysztof Szulborski, Prezes Stowarzyczenia Kucharzy Polskich
5. Zenon Hołobowski, Własiciel Hotel Hołubowski, oficjalny Juror WACS, honorowy członek Euro-Toques Polska
6. Wojciech Harapkiewicz, Sekretarz Euro-Toques Polska

Jury VIP:
1. Donata Paszkiewicz- przedstawicielka Kulinarnego Pucharu Polski, dyrektor targów Polagra-Food i Polagra-Gastro. Międzynarodowe Targi Poznańskie
2. Ks. Wojciech Przybyła, Dyrektor Caritas Diecezji Bydgoskiej
3. Maciej Kołodziejczyk, firma Janex
4. Agnieszka ochniak, redaktor naczelna Papaja.pl

Koordynator Konkurs:
Piotr Szczegielski, Euro-Toques Polska


Organizator Turnieju Kucharzy: Euro – Toques Polska, Akademia Molekularna Jeana Bos, oraz Towarzystwo Przyjaciół Dolnej Wisły.
 

© COPYRIGHT 2010, EURO-TOQUES POLSKA