Live Cooking, Bydgoszcz!
Zapraszamy Państwa na kolejną, kulinarną podroż „Kuchnie Świata”. Tym razem Jean Bos oraz Adam Kowalewski, członkowie Euro-Toques Polska, zaserwują Państwu Kuchnię Niemiecką. A to wszystko będzie działo się w Bydgoszczy, w restauracji „Pod Aniołami”! To już VII edycja tej niecodziennej, kulinarnej przygody. Zapraszamy wszystkich smakoszy w dniu 17 listopada, godz. 17.00.
Gościem specjalnym będzie Wolfgang P. Menge, niemiecki mistrz kucharski, prezes europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy, Euro-Toques Deutschland, wice prezes Euro-Toques International.
Menu:
Törtchen von fränkischem Ziegenfrischkäse mit Lavendelhonig und Pumpernickel
(als Dekoration Feldsalat)
Babeczka z Frankońskim serem kozim, lawendowym miodem i pumperniklem
Wachtelbrust und Keule paniert auf Artischocken mit Schinkenstreifen und dazu eine Käsestange
Pierś i udko z przepiórki, panierowane, na karczochach z szynką i serem, oraz paluszki serowe
Rindfleischsuppe mit Leberklößchen, Grießnockerln und Kräuterflädle
Zupa wołowa z wątróbkowymi kluseczkami, semoliny i naleśniki ziołowe
Pochierte Forellenroulade auf Erbsenpüree mit Teriyaki-Soße
Rolada z pstrąga na gotowanym grochu puree z sosem teriyaki
Wildgoulasch mit Rosenkohl, dazu Spätzle (mit in Butter gerösteten Bröseln)
Gulasz z dziczyzny, brukselka i kluski ( smażone na maśle z bułką tartą )
Preiselbeersorbet
Sorbet z żurawiny
Sauerbraten mit Lebkuchensoße, Rotkohl und Kartoffelklößchen
Sauerbraten w sosie piernikowym, czerwona kapusta i kluski
Bayerische Creme mit Birnenkompott
Krem Bawarski z gruszki z kompotu
Dochody z wydarzenia zostaną przeznaczone na odbudowę dworku w Olszewce, gdzie powstanie centrum dla dzieci z autyzmem. Organizatorem akcji jest Caritas Diecezji Bydgoskiej, pod przewodnictwem Dyrektora Ks. Wojciecha Przybyły. „Live Cooking”, to impreza cykliczna, odbywa się w każdą trzecią sobotę miesiąca.
Z A P R A S Z A M Y!
Kontakt:
tel. 509 517 227
e-mail: jean.bos@onet.eu