Euro Toques Polska - Targi Eko Styl Bielsko-Biała
I znów razem. Tymi słowami przywitał nas Krzysztof Skiba podczas otwarcia Targów Eko Styl w Bielsku-Bialej.

To kolejny w tym roku projekt realizowany przez Euro - Toques Polska wraz z Bacówką u Wiecha dziś dołączyło do nas Stowarzyszenie Polska Ekologia.

Oczywiście w strefach kulinarnych Targów gotowali nasi członkowie.

Dziś Marcin Klich, Leszek Kawa, Andrzej Jackowiak wraz z udziałem Carlosa Gonzales - Tejera wspomagani byliśmy również przez naszego sympatyka i przyjaciela Marcina Gałuszkę z Góralskiej Hacjendy z Brennej. W kolejnych dniach dołączają do nas kolejni nasi kucharze

Witamy z drugiego dnia Targów.

Dziś do ekipy dołączyli Anna i Tomasz Buchczik oraz Rafał Dorociuk.

Ekipy gotujące w strefach kulinarnych pracują dziś w różowych rekawiczkach wspierając tym Polskie Towarzystwo Amazonki.

Dziś trzeci i ostatni dzień Targów Eko Styl w Bielsku - Białej.

W strefach kulinarnych temat przewodni to potrawy świąteczne.

Do ekipy gotującej dołączyli Kamil Klekowski, Marcin Bożek i Tomasz Zbrug.

W menu był bigos świąteczny, barszcz czerwony, krokiety z karpiem, pieczony schab w czeskim stylu z kapustą i sosem owocowym, kulebiak. Kamil Klekowski podczas warsztatów zaprezentował potrawy z Karpia z gospodarstw rybackich zrzeszonych w Rybackiej Lokalnej Grupie Działania "Opolszczyzna".

© COPYRIGHT 2010, EURO-TOQUES POLSKA